Hjem :

YOGASKOLEN i Oslo 1976-2008

Yogaskolen i Oslo ble opprettet i 1976 av Per Peo Olsen som enkeltmannsforetak. Det var ikke noe særlig kurstilbud i yoga på denne tiden, og de første mange årene var det – i tillegg til et stort kursprogram i Oslo – mange helgekurs rundt i hele Norge.

I 1979 kom Parvati Kari Farestveit til skolen som samme året ble omdannet til en stiftelse. Kurstilbudet vokste med flere lærere som var tilknyttet skolen i kortere eller lengre tid. Det var kurs i Oslo og omegn og fremdeles mange helgekurs rundt i landet.

Etter å ha flyttet rundt i Oslo flere ganger i løpet av de første årene, etablerte Yogaskolen seg i Vika der den hadde lokaler fra 1982 til den avsluttet sin virksomhet i 2008.

I tillegg til kurs i Oslo-området og helgekurs holdt skolen også feriekurs, først ved Hurdalsjøen, senere i Valdres og senere igjen nær Dokka.

Fra 1994 ble skolens feriekurs avholdt på fjellet ved Ringebu i Gudbrandsdalen.

Fra 1992 tilbød Peo og Parvati også yogalærerutdannelse som etter hvert ble veldig populær. Utdannelsen ble skilt ut fra Yogaskolen i 2002, og Peo og Parvati tilbyr nå utdannelse til yogalærer gjennom Yogalærerskolen i Norge.

I 2008 besluttet styret i Yogaskolen i Oslo å avslutte virksomheten pr 30/4 etter 32 års virke.